Subnavigatie

Orvelte

Houdt u van een lekkere fietstocht of wilt u gewoon een dagje één van de leukste dorpjes van Drenthe verkennen? Dan is een bezoek aan Orvelte zeker de moeite waard!

Dit historische museumdorp ligt op zo’n dertig kilometer afstand van het Hotel aan de Vaart in Appelscha en is daarmee ongeveer 30 minuten rijden met de auto. Met de fiets, natuurlijk afhankelijk van uw tempo, zou u er ongeveer anderhalf uur over doen.
Bereikbaarheid Orvelte vanaf Hotel aan de Vaart

Afstand vanaf het hotel: ongeveer 30 kilometer
Reistijd met de auto: ongeveer 30 minuten
Reistijd met de fiets: ongeveer 1,5 uur

Orvelte is vrij toegankelijk

Zelfs zonder dat er een evenement gaande is, is Orvelte een gezellig dorpje om te bezoeken. Het is een museumdorp, maar dat betekent niet dat de tijd stilgestaan heeft. Men werkt en woont gewoon in Orvelte, maar toch kunt u er de geschiedenis beleven. Bijvoorbeeld door een van de mooie Saksische boerderijen van binnen te bekijken.

Er zijn gedurende het jaar veel evenementen in Orvelte. Uiteraard zijn er voornamelijk in de lente en de zomer veel buitenactiviteiten voor het hele gezin. Maar ook in de winter is het dorp de moeite waard om te bezoeken. Zo is er bijvoorbeeld ieder jaar een gezellige Winterfair.

Smeed het ijzer als het heet is!

Altijd al eens echte ambachtslieden aan het werk willen zien? Als u dan toch in Orvelte bent, maak dan direct gebruik van de demonstraties die er gegeven worden, onder meer van een echte smid of glasblazer. Ook kunt u in de zuivelfabriek zelf meemaken hoe biologische kaas wordt gemaakt. Streekproducten, souvenirs, Oudhollands snoep: voor leuke presentjes of een lekkere herinnering kunt u ook in Orvelte terecht.

Klaar om te reserveren?

Neem contact op!