Subnavigatie

Museum Joure

Iedereen die geïnteresseerd is in oude ambachten, is van harte welkom in het Museum Joure, het centrum van cultuur. U vindt er voorbeelden van allerlei oude ambachtslui, zoals een klokkenmaker, kopergieter en -slager, goud- en zilversmid en drukker.

Maar dat is nog niet alles, want het hoogtepunt van het museum is natuurlijk het geboortehuis van Egbert Douwes, waar het merk Douwe Egberts tot wasdom is gekomen.

In het onderdeel van het museum dat gaat over koffie, thee en tabak, vindt u de geschiedenis van het merk Douwe Egberts. U ontdekt er over de manier waarop koffie wordt gemaakt en natuurlijk ziet u hoe het eraan toeging op het moment dat Egbert Douwes begon met zijn winkeltje en fabriek. Ook zijn eerste winkeltje is te bezoeken, dit is Museumwinkel de Witte Os. In het koffie- en theehuis geniet uit uiteraard van een heerlijk kopje koffie of thee met wat lekkers, om de dag feestelijk af te sluiten.

Bereikbaarheid Museum Joure

Museum Joure is vanaf Hotel aan de Vaart in Appelscha zo’n vijftig kilometer rijden, wat ongeveer neerkomt op veertig minuten. Voor openingstijden, toegangsprijzen en meer informatie, kijkt u natuurlijk op museumjoure.nl. Kijk op die website ook of het Johannes Hessel Pakhuis alweer geopend is voor bezoek, aangezien dit gedeelte momenteel gesloten is voor renovatie. De link opent op een andere website.

Afstand van het hotel: ongeveer 50 kilometer
Reistijd met de auto: ongeveer 40 minuten

Evenementen

Regelmatig vinden er in het Museum Joure evenementen plaats. Op de website van het museum is een volledige agenda te vinden van de komende evenementen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een genealogisch spreekuur of een breicafé?

Klaar om te reserveren?

Neem contact op!