Subnavigatie

Compleet verzorgde 8-daagse 50+ standplaats busreis

Hieronder zult u het excursieprogramma aantreffen. Klik op een onderdeel om deze uit te vouwen en meer informatie over de dag te bekijken!

Download hier het volledige programma als PDF.

 • Zaterdag - Aankomst

  Vertrek ± 14.00 uur vanaf de opstapplaats, met onderweg een koffiestop (voor eigen rekening).

  Een hartelijke welkom bij aankomst onder het genot van een kopje koffie of thee, daarna de kamerindeling. Het diner serveren wij om 18.00 uur. ’s Avonds vanaf 20.30 uur is er gelegenheid om kennis te maken met de andere gasten onder het genot van een WELKOMSTDRANKJE en een HAPJE

 • Zondag - Middagtrip - Verkenningstocht omgeving Appelscha

  De ontbijttijd is voor de gasten die naar de kerk (tegenover hotel) willen aangepast, de dienst begint om 9.30 uur. Daarna trakteren wij u op een kopje koffie met gebak, de lunch is om 12.00 uur. We vertrekken om 13.00 uur voor onze eerste kennismaking met de omgeving.

  We laten u genieten van twee van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Onze tocht gaat via het Fochteloërveen (5000 ha) naar Veenhuizen.

  Uw chauffeur vertelt u over het heden en verleden van dit unieke dorp. Daarna gaan we naar het Drents-Friese Wold (9000 ha), een gigantisch aaneengesloten bos- en heidegebied, dat u beslist als onvergetelijk zult ervaren.

  Via het mooie Drentse brinkdorp Dwingeloo zijn we ± 15.00 uur terug; dan serveren wij u thee of koffie. Diner is om 18.00 uur, waarna u de avond zelf kunt indelen.

 • Maandag - Middagtocht - De Karstenhoeve

  Deze morgen kunt u vrij invullen; ontbijt, koffie en lunch serveren wij op dezelfde tijden als de voorgaande dagen. Vertrek is om 13.00 uur naar Ruinerwold om even teug te gaan in de tijd.

  De landerijen rond het Drentse dorpje Ruinerwold waren in vroeger tijden in gebruik door boerenbedrijven; keuterboertjes en herenboeren. De verschillen waren groot. Laat u verrassen! In de oude imposante boerderij u krijgt een rondleiding, koffie en Ruinerwoldse perencake.

  ’s Avonds vanaf 20.00 uur maak onze huisorganist er een gezellige boel van met gezellige dansmuziek en meezing liederen.

 • Dinsdag - Dagtocht - Waterrijk Friesland

  Friesland en water, ze zijn onafscheidelijk van het elkaar. Na het uitgebreide ontbijtbuffet om 8.15 uur (i.v.m. de vertrektijd) gaan we zelf het water op. Vertrek 9.30 uur naar Terherne voor een drie uur durende rondvaart over de Friese meren, o.a. Terhernster poelen, Jouster poelen, Langweerderwielen en via het Sneekermeer gaan we terug naar Terherne.

  Op het Sneekermeer passeren we het starteiland waar de Sneekweek een maal per jaar wordt gehouden. Wij nemen een heerlijke lunchmand mee aan boord en de schipper zorgt voor de koffie en de drankjes. U beleeft een indrukwekkende dag en geniet van de afwisselende panorama’s van natuurgebieden, poelen en eilanden.

  Bij benadering zijn we om 15.30 uur terug in Appelscha. ’s Avonds is er om 20.30 uur een Bingo!

 • Woensdag - Middagtocht - Historisch Joure

  Deze morgen kunt u vrij invullen. Ontbijt, koffie en lunch serveren wij op de vastgestelde tijden. Vertrek 13.00 uur naar Joure om onder andere de passie van de acht ambachten te beleven: koffiebrander, klokkenmaker, geelgieter, drukker, koperslager, kopergieter, theepakker en zilversmid.

  Een familiemuseum over vakmanschap, techniek en ondernemerszin. En de koffie ruik je hier nog altijd. Zeker als je deze zelf maalt! We zijn ongeveer 17.00 uur weer terug in het hotel. ’s Avonds komt om 20.00 uur het Shantykoor De Compagnonsvaarders met een afwisselend programma!

 • Donderdag Dagtocht - Ot en Sien

  Deze ochtend serveren wij het ontbijt tussen 8.00 en 9.00 uur. Aansluitend vertrekken wij om 9.45 uur voor een verrassende tocht naar Surhuisterveen.

  In het Museum over Ot en Sien worden we ontvangen met koffie en Friese oranjekoek. Dan volgt een vertelling over Ot en Sien en nuttigen we de lunch. Hierna is er nog volop de gelegenheid om het Museum te bezichtigen. Wij zijn ongeveer 15.30 uur terug in Appelscha. ’s Avonds verwachten wij u voor een activiteit in de recreatiezaal!

 • Vrijdag - Een dag om zelf in te delen!

  Deze dag kunt u naar eigen keuze indelen, bijvoorbeeld winkelen in Assen met openbaar vervoer (± 25 minuten per bus). Voor onze gasten hebben we de gratis Arriva dagkaarten “FryslandCard” ter beschikking (geldig t/m 31 dec. 2018 voor alle Arriva buslijnen in Friesland).

  Assen beschikt over een groot overdekt winkel centrum. Cultureel gezien kunt u in Assen ook aan uw trekken komen. Hier vindt u namelijk het vernieuwde Drents museum dat jaarlijks wisselende tentoonstellingen biedt. Wilt u de dag sportief invullen? Appelscha is een eldorado voor wandelaars en fietsers (ook e-bike te huur). Fiets- en wandelkaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie.

  Een nieuw hoogtepunt in de omgeving is de Bosbergtoren (totale hoogte 50 meter). U kunt met de lift of via de 140 treden naar boven om van een schitterend uitzicht over Appelscha te genieten. Na het diner/buffet volgt een feestelijke afsluiting van uw vakantieweek met live dans- en stemmingsmuziek!

 • Zaterdag - Terugreis

  Het ontbijt serveren wij deze morgen om 8.00 uur. En om 8.45 uur gaat u met al die mooie herinneringen aan uw vakantieverblijf weer huiswaarts.

  De koffiestop onderweg is voor eigen rekening. U bent ongeveer 13.00 uur terug bij uw opstapplaats.

Inclusief:

Ervaren chauffeur tevens reisleider.
Op basis van volledig pension.
Excursies, rondleiding, vertelling, entreegelden en een kopje thee of koffie.
Kamer met douche/toilet/tv en per LIFT bereikbaar.
Ontbijt om 8.30 uur, lunch om 12.00 uur en diner/buffet om 18.00 uur.
Individuele gasten die willen bridgen of klaverjassen kunnen zich opgeven bij de receptie.
Annuleringsverzekering via hotel Aan de Vaart is inclusief poliskosten.

Exclusief:

Boekingskosten van € 5,- p.p.
De consumpties tijdens uw transfer en in het hotel.
Bij het boeken dient u een annuleringsverzekering af te sluiten - desgewenst kunt u deze bij ons afsluiten met de garantie van 100% terugbetaling (zie polisvoorwaarden)
Reisverzekering - deze dient u elders te regelen.

Overige reisinformatie:

De 8-Daagse vakantiereis is van zaterdag tot zaterdag. U verblijft in het gezellige en riante familiehotel** Hotel aan de Vaart te Appelscha.
Vanaf 12 personen is uw opstapadres te bespreken.
Opstaptijd ± 14.00 uur. Op woensdagavond wordt u telefonisch op de hoogte gesteld van de juiste opstaptijd. Wij verzoeken u 10 minuten voortijdig op de afgesproken opstapplaats duidelijk zichtbaar aanwezig te zijn. Indien u niet aanwezig bent op de aangegeven opstapplaats, wordt er maximaal 5 minuten op u gewacht.
Bij oponthoud kunt onze chauffeur mobiel bereiken (06-12997929).
Gelieve koffers van normale afmeting mee te nemen.
Tijdens uw vakantiereis kan het zijn dat er door omstandigheden een wisseling van de dagindeling komt of een aanpassing op dit programma.
Alle reizen gaan door bij minimaal 25 personen.
Bij het niet doorgaan ontvangt u ruim van te voren bericht en wordt u een andere week aangeboden. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.
Wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk voor enig oponthoud in het programma van onze vakantiereizen of het niet doorgaan van programma of onderdeel daarvan, door overmacht of toedoen van derden. Ook zijn wij niet aansprakelijk voor hieruit voortvloeiende extra kosten.
Hotel en touringcar zijn rookvrij.
Huisdieren meenemen op deze vakantiereis is niet toegestaan.
Gasten die willen bridgen of klaverjassen kunnen zich opgeven bij de receptie.
Tijdens uw verblijf kunt u de consumpties afrekenen met AdV-muntjes. Aan het eind van uw vakantie zijn de resterende muntjes te verzilveren bij de receptie.
Wij stellen een rollator ter beschikking tijdens onze reizen (incl. excursies). Voor het meenemen van een eigen rollator wordt € 15,- in rekening gebracht.

Vakantiereis reserveren

Klaar om te reserveren?

Neem contact op!