Subnavigatie

Compleet verzorgde 8-daagse 50+ standplaats busreis

Hieronder zult u het excursieprogramma aantreffen. Klik op een onderdeel om deze uit te vouwen en meer informatie over de dag te bekijken!

Download hier het volledige programma als PDF.

 • Zaterdag - Aankomst

  Vertrek ± 14.00 uur vanaf de opstapplaats, met onderweg een koffiestop (voor eigen rekening).

  Een hartelijke welkom bij aankomst onder het genot van een kopje koffie of thee, daarna de kamerindeling. Het diner serveren wij om 18.00 uur. ’s Avonds vanaf 20.30 uur is er gelegenheid om kennis te maken met de andere gasten onder het genot van een WELKOMSTDRANKJE en een HAPJE

 • Zondag - Middagtrip - Verkenningstocht omgeving Appelscha

  De ontbijttijd is voor de gasten die naar de kerk (tegenover hotel) willen aangepast, de dienst begint om 9.30 uur. Daarna trakteren wij u op een kopje koffie met gebak, de lunch is om 12.00 uur. We vertrekken om 13.00 uur voor onze eerste kennismaking met de omgeving.

  We laten u genieten van twee van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Onze tocht gaat via het Fochteloërveen (5000 ha) naar Veenhuizen.

  Uw chauffeur vertelt u over het heden en verleden van dit unieke dorp. Daarna gaan we naar het Drents-Friese Wold (9000 ha), een gigantisch aaneengesloten bos- en heidegebied, dat u beslist als onvergetelijk zult ervaren.

  Via het mooie Drentse brinkdorp Dwingeloo zijn we ± 15.00 uur terug; dan serveren wij u thee of koffie. Diner is om 18.00 uur, waarna u de avond zelf kunt indelen.

 • Maandag - Middagtocht - Expeditie Drenthe

  Deze morgen kunt u vrij invullen; ontbijt, koffie en lunch serveren wij op dezelfde tijden als de voorgaande dagen.

  Vertrek is om 13.00 uur voor een gezellige zwerftocht door het Drentse landschap met een nog onbekende bestemming - althans voor u. We hebben reeds koffie met gebak besteld. U gaat deze middag genieten van de natuur en de historie van Drenthe. De aanwezigheid van onze verre voorvaderen is nog overal zichtbaar in het landschap.

  Met maar een beetje verbeeldingskracht ben je zo eeuwen terug in de tijd... ’s Avonds vanaf 20.00 uur maak onze huisorganist er een gezellige boel van met gezellige dansmuziek en meezing liederen

 • Dinsdag - Dagtocht - Waterrijk Friesland

  Friesland en water, ze zijn onafscheidelijk van het elkaar. Na het uitgebreide ontbijtbuffet om 8.15 uur (i.v.m. de vertrektijd) gaan we zelf het water op. Vertrek 9.30 uur naar Terherne voor een drie uur durende rondvaart over de Friese meren, o.a. Terhernster poelen, Jouster poelen, Langweerderwielen en via het Sneekermeer gaan we terug naar Terherne.

  Op het Sneekermeer passeren we het starteiland waar de Sneekweek een maal per jaar wordt gehouden. Wij nemen een heerlijke lunchmand mee aan boord en de schipper zorgt voor de koffie en de drankjes. U beleeft een indrukwekkende dag en geniet van de afwisselende panorama’s van natuurgebieden, poelen en eilanden.

  Bij benadering zijn we om 15.30 uur terug in Appelscha. ’s Avonds is er om 20.30 uur een Bingo!

 • Woensdag - Middagtocht - Tapijtstad

  Een vrije morgen. Ontbijt, koffie en lunch serveren wij op de vastgestelde tijden.

  Vertrek 13.00 uur naar de tapijtstad bij uitstek: Genemuiden. Ongeveer 75 procent van de totale Nederlandse productie van kamerbreed tapijt komt hier vandaan. Het is dan ook geen wonder dat Genemuiden een Tapijtmuseum bezit, waar de boeiende geschiedenis is vastgelegd. Beleef het luister onder het genot van een kopje koffie met cake naar de boeiende verhalen.

  We zijn voor het diner uur weer terug in het hotel. ’s Avonds komt om 20.00 uur het Shantykoor De Compagnonsvaarders met een afwisselend programma!

 • Donderdag Dagtocht - Ot en Sien

  Deze ochtend serveren wij het ontbijt tussen 8.00 en 9.00 uur. Aansluitend vertrekken wij om 9.45 uur voor een verrassende tocht naar Surhuisterveen.

  In het Museum over Ot en Sien worden we ontvangen met koffie en Friese oranjekoek. Dan volgt een vertelling over Ot en Sien en nuttigen we de lunch. Hierna is er nog volop de gelegenheid om het Museum te bezichtigen. Wij zijn ongeveer 15.30 uur terug in Appelscha. ’s Avonds verwachten wij u voor een activiteit in de recreatiezaal!

 • Vrijdag - Een dag om zelf in te delen!

  Deze dag kunt u naar eigen keuze indelen, bijvoorbeeld winkelen in Assen met openbaar vervoer (± 25 minuten per bus). Voor onze gasten hebben we de gratis Arriva dagkaarten “FryslandCard” ter beschikking (geldig t/m 31 dec. 2018 voor alle Arriva buslijnen in Friesland).

  Assen beschikt over een groot overdekt winkel centrum. Cultureel gezien kunt u in Assen ook aan uw trekken komen. Hier vindt u namelijk het vernieuwde Drents museum dat jaarlijks wisselende tentoonstellingen biedt. Wilt u de dag sportief invullen? Appelscha is een eldorado voor wandelaars en fietsers (ook e-bike te huur). Fiets- en wandelkaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie.

  Een nieuw hoogtepunt in de omgeving is de Bosbergtoren (totale hoogte 50 meter). U kunt met de lift of via de 140 treden naar boven om van een schitterend uitzicht over Appelscha te genieten. Na het diner/buffet volgt een feestelijke afsluiting van uw vakantieweek met live dans- en stemmingsmuziek!

 • Zaterdag - Terugreis

  Het ontbijt serveren wij deze morgen om 8.00 uur. En om 8.45 uur gaat u met al die mooie herinneringen aan uw vakantieverblijf weer huiswaarts.

  De koffiestop onderweg is voor eigen rekening. U bent ongeveer 13.00 uur terug bij uw opstapplaats.

Klaar om te reserveren?

Neem contact op!