Subnavigatie

Compleet verzorgde 8-daagse 50+ standplaats busreis

Hieronder zult u het excursieprogramma aantreffen. Klik op een onderdeel om deze uit te vouwen en meer informatie over de dag te bekijken!

Download hier het volledige programma als PDF.

 • Zaterdag - Aankomst

  Vertrek ± 10.00 uur vanaf de opstapplaats, met onderweg een koffiestop (voor eigen rekening).

  Een hartelijke welkom bij aankomst onder het genot van een kopje koffie of thee, daarna de kamerindeling. Het diner serveren wij om 18.00 uur. ’s Avonds vanaf 20.30 uur is er gelegenheid om kennis te maken met de andere gasten onder het genot van een WELKOMSTDRANKJE en een HAPJE

 • Zondag - Middagtrip - Het Drents Friese Wold

  De ontbijttijd is voor de gasten die naar de kerk (tegenover hotel) willen aangepast, de dienst begint om 9.30 uur. Daarna trakteren wij u op een kopje koffie met gebak, de lunch is om 12.00 uur. Vertrek naar het Drents Friese Wold is om 13.00 uur.

  We laten u genieten van een der mooiste natuurgebieden van Nederland. Dit gigantische aaneengeslo- ten bos- en heidegebied van 9.000 ha groot, zult u beslist als een onvergetelijk ervaren. We zijn ± 15.00 uur terug, dan serveren wij u thee of koffie. Het diner is om 18.00 uur, daarna kunt u de avond zelf indelen.

 • Maandag - Een dag om zelf in te delen!

  Deze dag kunt u naar eigen keuze indelen, bijvoorbeeld winkelen in Assen met openbaar vervoer (± 25 minuten per bus).

  Assen beschikt over een groot overdekt winkel centrum. Cultureel gezien kunt u in Assen ook aan uw trekken komen. Hier vindt u namelijk het vernieuwde Drents museum dat jaarlijks wisselende tentoonstellingen biedt.

  Wilt u de dag sportief invullen? Appelscha is een eldorado voor wandelaars en fietsers (ook e-bike te huur via fietsverhuur Kramer). Fiets- en wandelkaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie. ’s Avonds vanaf 20.00 uur maak onze huisorganist er een gezellige boel van met gezellige dansmuziek en meezing liederen.

 • Dinsdag - Dagtocht - Waterrijk Friesland

  Friesland en water, ze zijn onafscheidelijk van het elkaar. Na het uitgebreide ontbijtbuffet om 8.15 uur (i.v.m. de vertrektijd) gaan we zelf het water op. Vertrek 9.30 uur naar Terherne voor een drie uur durende rondvaart over de Friese meren, o.a. Terhernster poelen, Jouster poelen, Langweerderwielen en via het Sneekermeer gaan we terug naar Terherne.

  Op het Sneekermeer passeren we het starteiland waar de Sneekweek een maal per jaar wordt gehouden. Wij nemen een heerlijke lunchmand mee aan boord en de schipper zorgt voor de koffie en de drankjes. U beleeft een indrukwekkende dag en geniet van de afwisselende panorama’s van natuurgebieden, poelen en eilanden.

  Bij benadering zijn we om 15.30 uur terug in Appelscha. ’s Avonds is er om 20.30 uur een Bingo!

 • Woensdag - Middagtocht - Een ‘boeiende’ middag

  De morgen is weer het zelfde ingedeeld als de voorgaande dagen. We vertrekken om 13.00 uur naar het dorp Veenhuizen, dat een boeiende heden en verleden kent.

  Je moet één keer in Veenhuizen zijn geweest, maar niet te Lang ! Hier bezoeken wij Het gevangenismuseum laat u boeien in de zin des woord en zijn om 17.00 uur terug. ’s Avonds om 20.00 uur komt het shantykoor ‘De Compagnonsvaarders’. Zij bieden u met een afwisselend repertoire een schitterende avond.

 • Donderdag - Middagtocht - Expeditie Drenthe

  Deze morgen kunt u vrij invullen; ontbijt, koffie en lunch serveren wij op dezelfde tijden als de voorgaande dagen.

  Vertrek is om 13.00 uur voor een gezellige zwerftocht door het Drentse landschap met een nog onbekende bestemming - althans voor u. We hebben reeds koffie met gebak besteld. U gaat deze middag genieten van de natuur en de historie van Drenthe. De aanwezigheid van onze verre voorvaderen is nog overal zichtbaar in het landschap. Met maar een beetje verbeel- dingskracht ben je zo eeuwen terug in de tijd...

 • Vrijdag - ‘Beleef de Proefkolonie’

  Het ontbijt serveren wij om 8.15 uur. Om 9.00 uur vertrekken wij naar museum ‘De Proefkolonie’ te Frederiksoord. Stap binnen in de stadse achterbuurten van toen, ruik de armoede en voel de ellende. Bekijk de film die laat zien hoe de kolonisten na een zware reis arriveren in hun nieuwe paradijs.

  Ontdek in het museum wat er terechtkomt van de ambities van Van der Bosch. Hier wordt duidelijk hoe zijn tot op de cent doorge- rekende plannen botsten met de weerbarstige praktijk. Dit mooie gebied komt wellicht op de Wereld Erfgoed lijst te staan. We zijn voor de lunch terug.

  ’s Middags staat er niets op het programma. Na het diner/buffet volgt een feestelijke afsluiting van uw vakantieweek met live stemmingsmuziek.

 • Zaterdag - Terugreis

  Het ontbijt serveren wij deze morgen om 8.00 uur. En om 8.45 uur gaat u met al die mooie herinneringen aan uw vakantieverblijf weer huiswaarts.

  De koffiestop onderweg is voor eigen rekening. U bent ongeveer 13.00 uur terug bij uw opstapplaats.

Klaar om te reserveren?

Neem contact op!