Subnavigatie

Compleet verzorgde 8-daagse 50 standplaats busreis

Hieronder zult u het excursieprogramma aantreffen. Klik op een onderdeel om deze uit te vouwen en meer informatie over de dag te bekijken!

Download hier het volledige programma als PDF.

 • Zaterdag 22 december

  Vertrek opstapplaats ± 10.00 – 12.00 uur met koffiestop onderweg (koffiestop is voor eigen rekening).

  Ontvangst met welkomstdrankje; daarna kamerindeling. Het diner serveren we om 18.00 uur. ’s Avonds is er vanaf 20.30 uur gelegenheid om onder het genot van een welkomsthapje en -drankje kennis te maken met de aanwezige gasten.

 • Zondag 23 december - Middagtrip - Ot en Sien

  De ontbijttijd is voor de gasten die naar de kerk (tegenover hotel) willen aangepast. Daarna trakteren wij u op een kop koffie met gebak, de lunch is om 12.00 uur.

  Aansluitend vertrekken wij om 13.00 uur voor een verrassende tocht naar Surhuisterveen. In het Museum over Ot en Sien worden we ontvangen met koffie en Friese oranjekoek. Dan volgt een vertelling over Ot en Sien, schoolplaten van vroeger en het welbekende schoolplankje van Jetses.

  Hierna is er nog volop de gelegenheid om het Museum te bezichtigen. ’s Avonds verwachten wij u voor een activiteit in de recreatiezaal.

 • Maandag 24 december - Middentocht - Drenthe

  Deze morgen kunt u vrij invullen. Ontbijt, koffie en lunch serveren wij op de vastgestelde tijden. Vertrek 13.00 uur voor een gezellige zwerftocht door het Drentse landschap.

  U kunt genieten van de rust, ruimte en oorspronkelijkheid die deze provincie rijk is. Onderweg is er koffie met gebak. We verwachten een uur voor diner van 18.00 uur terug te zijn. Op verzoek brengen wij u ’s avonds naar de kerkdienst in Appelscha

 • Dinsdag 25 december - 1e Kerstdag

  De tijden van het ontbijt en de lunch worden afgestemd op een bezoek aan een kerkdienst deze morgen.

  Kerstdiner inclusief glas wijn om 18.00 uur – met sfeervolle Christmas Evening Music.

 • Woensdag 26 december 2e Kerstdag - Middagtocht - Het Drents Friese Wold

  De ontbijttijd is afgestemd op een eventueel bezoek aan de kerk (tegenover hotel). Daarna trakteren wij u op een kop koffie met iets lekkers, de lunch is om 12.00 uur.

  We vertrekken om 13.00 uur naar twee van de mooiste natuurgebieden van Nederland: het Fochteloërveen (5000 ha) en het Drents-Friese Wold (9000 ha). De reis voert onder andere via het dorp Veenhuizen, dat een boeiend heden en verleden kent. We zijn ± 15.00 uur terug; dan serveren wij u thee of koffie.

  Het Kerstdiner serveren wij om 18.00 uur inclusief een glas wijn. Aansluitend een sfeervolle kerstavond met Kerst- en Nederlandstalige liedjes.

 • Donderdag 27 december - Middagtocht - De Karstenhoeve

  Deze morgen kunt u vrij invullen; ontbijt, koffie en lunch serveren wij op dezelfde tijden als de voorgaande dagen. Vertrek is om 13.00 uur naar Ruinerwold om even teug te gaan in de tijd.

  De landerijen rond het Drentse dorpje Ruinerwold waren in vroeger tijden in gebruik door boerenbedrijven; keuterboertjes en herenboeren. De verschillen waren groot. Laat u verrassen! In de oude imposante boerderij u krijgt een rondleiding, koffie en de Ruinerwoldse specialiteit: perencake.

  We zijn ± 17.00 uur thuis en dan is er tijd voor een aperitiefje (voor slechts 1 hotelmuntje) en aansluitend serveren wij het dinerbuffet. ’s Avonds om 20.00 uur komt het Shantykoor ‘De Compagnonsvaarders’. Zij bieden met een afwisselend repertoire een schitterende afsluiting van uw vakantieweek.

 • Vrijdag 28 december

  Het ontbijt serveren wij deze morgen om 8.30 uur.

  Een uur later is het helaas weer tijd om met al die mooie herinneringen aan uw vakantieverblijf huiswaarts te gaan. De koffiestop is voor eigen rekening. U bent ongeveer 13.00 uur terug bij uw opstapslaats.

Inclusief:

Ervaren chauffeur tevens reisleider.
Op basis van volledig pension.
Excursies, rondleiding, vertelling, entreegelden en een kopje thee of koffie.
Overdag van 8 - 17 uur gratis koffie/thee/cacao naar behoefte
Kamer met douche/toilet/tv en per LIFT bereikbaar.
Ontbijt om 8.30 uur, lunch om 12.00 uur en diner/buffet om 18.00 uur.
Individuele gasten die willen bridgen of klaverjassen kunnen zich opgeven bij de receptie.
Annuleringsverzekering via hotel Aan de Vaart is inclusief poliskosten.

Exclusief:

Boekingskosten van € 5,- p.p.
De consumpties tijdens uw transfer en in het hotel.
Bij het boeken dient u een annuleringsverzekering af te sluiten - desgewenst kunt u deze bij ons afsluiten met de garantie van 100% terugbetaling (zie polisvoorwaarden)
Reisverzekering - deze dient u elders te regelen.

Overige reisinformatie:

De 8-Daagse vakantiereis is van zaterdag tot zaterdag. U verblijft in het gezellige en riante familiehotel** Hotel aan de Vaart te Appelscha.
Vanaf 12 personen is uw opstapadres te bespreken.
Opstaptijd ± 14.00 uur. Op woensdagavond wordt u telefonisch op de hoogte gesteld van de juiste opstaptijd. Wij verzoeken u 10 minuten voortijdig op de afgesproken opstapplaats duidelijk zichtbaar aanwezig te zijn. Indien u niet aanwezig bent op de aangegeven opstapplaats, wordt er maximaal 5 minuten op u gewacht.
Bij oponthoud kunt onze chauffeur mobiel bereiken (06-12997929).
Gelieve koffers van normale afmeting mee te nemen.
Tijdens uw vakantiereis kan het zijn dat er door omstandigheden een wisseling van de dagindeling komt of een aanpassing op dit programma.
Alle reizen gaan door bij minimaal 25 personen.
Bij het niet doorgaan ontvangt u ruim van te voren bericht en wordt u een andere week aangeboden. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.
Wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk voor enig oponthoud in het programma van onze vakantiereizen of het niet doorgaan van programma of onderdeel daarvan, door overmacht of toedoen van derden. Ook zijn wij niet aansprakelijk voor hieruit voortvloeiende extra kosten.
Hotel en touringcar zijn rookvrij.
Huisdieren meenemen op deze vakantiereis is niet toegestaan.
Gasten die willen bridgen of klaverjassen kunnen zich opgeven bij de receptie.
Tijdens uw verblijf kunt u de consumpties afrekenen met AdV-muntjes. Aan het eind van uw vakantie zijn de resterende muntjes te verzilveren bij de receptie.
Wij stellen een rollator ter beschikking tijdens onze reizen (incl. excursies). Voor het meenemen van een eigen rollator wordt € 15,- in rekening gebracht.
Op deze reis geven wij geen korting wanneer u op eigen gelegenheid komt.

Vakantiereis reserveren

Klaar om te reserveren?

Neem contact op!