Subnavigatie

Compleet verzorgde 8-daagse 50 standplaats busreis

Hieronder zult u het excursieprogramma aantreffen. Klik op een onderdeel om deze uit te vouwen en meer informatie over de dag te bekijken!

Download hier het volledige programma als PDF.

 • Maandag 23 december

  Vertrek opstapplaats ± 14.00 uur met koffiestop onderweg (koffiestop is voor eigen rekening).

  Een hartelijke welkom bij aankomst onder het genot van een kopje koffie of thee, daarna de kamerindeling. Het diner serveren wij om 18.00 uur. ’s Avonds vanaf 20.30 uur is er gelegenheid om kennis te maken met de andere gasten.

 • Dinsdag 24 december - Beleef de Proefkolonie

  Het ontbijt serveren wij om 8.30 en de Lunch is om 12.00 uur. Om 13.00 uur vertrekken wij naar museum “De Proefkolonie” te FREDERIKSOORD.

  Stap binnen in de stadse achterbuurten van toen, ruik de armoede en voel de ellende. Bekijk de Film die laat zoen hoe de kolonisten na een zware reis arriveren in hun nieuwe “Paradijs”. Ontdek in het museum wat er terechtkomt van de ambities van Van der Bosch. Hier wordt duidelijk, hoe zijn, tot op de cent doorgerekende plannen botsten met de weerbarstige praktijk. Dit mooie gebied komt wellicht op de Wereld Erfgoed lijst te staan. Wij verwachten een uur voor het diner van 18.00 uur terug te zijn. Op verzoek brengen wij u ’s avonds naar de kerkdienst in Appelscha.

 • Woensdag 25 december - 1e Kerstdag

  De tijden van het ontbijt en lunch worden afgestemd op het bezoek aan de kerkdienst van deze morgen.

  Kerstdiner (4 gangen) inclusief een glas wijn om 18.00 uur – met sfeervolle Christmas evening Music.

 • Donderdag 26 december - 2e Kerstdag

  De ontbijttijd is afgestemd op een eventueel bezoek aan de kerk (tegenover hotel). Daarna trakteren wij u op een kop koffie met iets lekkers, de lunch is om 12.00 uur.

  We vertrekken om 13.00 uur naar twee van de mooiste natuurgebieden van Nederland: het Fochteloërveen (5000 ha) en het Drents-Friese Wold (9000 ha). De reis voert onder andere via het dorp Veenhuizen, dat een boeiend heden en verleden kent. We zijn ± 15.00 uur terug; dan serveren wij u thee of koffie.

  Het Kerstdiner serveren wij om 18.00 uur inclusief een glas wijn. Aansluitend een sfeervolle kerstavond met Kerst- en Nederlandstalige liedjes.

 • Vrijdag 27 december - Middagtocht Tapijtstad

  Een vrije morgen. Ontbijt, koffie en lunch serveren wij op de vastgestelde tijden. Vertrek 13.00 uur naar de tapijtstad bij uitstek: Genemuiden.

  Ongeveer 75 procent van de totale Nederlandse productie van kamerbreed tapijt komt hier vandaan. Het is dan ook geen wonder dat Genemuiden een Tapijtmuseum bezit, waar de boeiende geschiedenis is vastgelegd. Beleef het. Luister onder het genoot van een kopje koffie met cake naar boeiende verhalen.

  We zijn voor het diner uur weer terug in het hotel.

  ’s Avonds is er om 20.30 uur een Bingo.

 • Zaterdag 28 december - Een "Boeiende" middag

  De morgen is weer het zelfde ingedeeld als de voorgaande dagen. We vertrekken om 13.00 uur naar het dorp Veenhuizen, dat een boeiende heden en verleden kent.

  Je moet één keer in Veenhuizen zijn geweest, maar niet te Lang ! Hier bezoeken wij
  Het gevangenismuseum laat u boeien in de zin des woord en zijn om 17.00 uur terug. ’s Avonds om 20.00 uur komt het shantykoor ‘De Compagnonsvaarders’. Zij bieden u met een afwisselend repertoire een schitterende avond.

 • Zondag 29 december - Middagtocht Expeditie Drenthe

  Deze morgen kunt u vrij invullen; ontbijt, koffie en lunch serveren wij op dezelfde tijden als de voorgaande dagen.

  Vertrek is om 13.00 uur voor een gezellige zwerftocht door het Drentse landschap met een nog onbekende bestemming – althans voor u. We hebben reeds koffie met  gebak besteld. U gaat deze middag genieten van de natuur en de historie van Drenthe. De aanwezigheid van de onze verre voorvaderen is nog overal zichtbaar in het landschap. Met maar een beetje verbeeldingskracht ben je zo eeuwen terug in de tijden…

 • Maandag 30 december

  Het ontbijt serveren wij deze morgen om 8.15 uur en gaat u met die mooie herinneringen aan uw vakantieverblijf weer huiswaarts. De koffiestop is voor eigen rekening. U bent ongeveer 13.00 uur terug bij uw opstapplaats.

Klaar om te reserveren?

Neem contact op!