Subnavigatie

Compleet verzorgde 8-daagse 50 standplaats busreis

Hieronder zult u het excursieprogramma aantreffen. Klik op een onderdeel om deze uit te vouwen en meer informatie over de dag te bekijken!

Download hier het volledige programma als PDF.

 • Maandag 21 december

  Vertrek is tussen 10.00 en 14.00 uur vanaf de opstapplaats, met onderweg een koffiestop (voor eigen rekening).

  Een hartelijke welkom bij aankomst onder het genot van een kopje koffie of thee, daarna de kamerindeling. Het diner serveren wij om 18.00 uur. ’s Avonds vanaf 20.30 uur is er gelegenheid om kennis te maken met de andere gasten andere gasten onder het genot van een WELKOMSTDRANKJE en een HAPJE.

 • Dinsdag 22 december - Waterrijk Friesland

  Na het uitgebreide ontbijtbuffet om 8.15 uur (i.v.m. de vertrektijd) gaan we zelf het water op

  Vertrek 9.30 uur naar Terherne voor een drie uur durende rondvaart over de Friese meren, o.a. Terhernster poelen, Jouster poelen, Langweerderwielen en via het Sneekermeer gaan we terug naar Terherne. Op het Sneekermeer passeren we het starteiland waar de Sneekweek een maal per jaar wordt gehouden. Wij nemen een heerlijke lunchmand mee aan boord en de schipper zorgt voor de koffie en de drankjes. U beleeft een indrukwekkende dag en geniet van de afwisselende panorama’s van natuurgebieden, poelen en eilanden.

 • Woensdag 23 december - ‘Noeste Handen’

  Deze ochtend kunt u zelf indelen. Na de lunch - vertrek om 13.00 uur - komen we via het landgoed ‘De Eese’ in Noordwolde, de bakermat van het vlechtambacht in Nederland

  Het ambacht verdwijnt, maar mede door het opgerichte Kenniscentrum wil met documenten, werktekeningen, etc. voor de toekomstige generaties behouden. In het Nationaal Vlechtmuseum wordt u door de vrijwilligers ontvangen voor een rondleiding door deze voormalige Rietvlechtschool die met een demonstratie vlechten het bezoek tot een indrukwekkende gebeurtenis maakt. ’s Avonds komt het shantykoor De Compagnonvaarders met een afwisselend repertoire

 • Donderdag 24 december - Het Fries Scheepvaart Museum

  We vertrekken om 12.45 uur naar het Fries Scheepvaart Museum in Sneek.

  Neem een kijkje bij de beurtschepen en zie hoe de mensen zich vroeger lieten vervoeren naar bijvoorbeeld Amsterdam. Geniet van dit unieke Friese museum. Om 17.00 uur zijn we terug in Appelscha. Op verzoek brengen wij u ’s avonds naar de kerkdienst in Appelscha.

 • Vrijdag 25 december - 1e kerstdag

  De tijden van het ontbijt en lunch worden afgestemd op hetbezoek aan de kerkdienst van deze morgen.

  Kerstdiner (4 gangen) inclusief een glas wijn om 18.00 uur – met sfeervolle Christmas evening music.

 • Zaterdag 26 december - 2e kerstdag

  Ontbijt is afgestemd op een eventueel bezoek aan de kerk (tegenover het hotel ). Daarna trakteren wij u op koffie met iets lekkers, de lunch is om 12.00 uur. Vertrek naar het Drents Friese Wold is om 13.00 uur

  We laten u genieten van een der mooiste natuurgebieden van Nederland. Dit gigantische aaneengesloten bos- en heidegebied van 9.000 ha groot, zult u beslist als een onvergetelijk ervaren. We zijn ± 15.00 uur terug, dan serveren wij u thee of koffie. Het Kerstdiner is weer om 18.00 uur. Aansluitend volgt een sfeervolle Kerstavond met Kerst- en Nederlandstalige liedjes.

 • Zondag 27 december - Middagtocht Expeditie Drenthe

  Deze morgen kunt u vrij invullen; ontbijt, koffie en lunch serveren wij op dezelfde tijden als de voorgaande dagen.

  Vertrek is om 13.00 uur voor een gezellige zwerftocht door het Drentse landschap met een nog onbekende bestemming – althans voor u. We hebben reeds koffie met  gebak besteld. U gaat deze middag genieten van de natuur en de historie van Drenthe. De aanwezigheid van de onze verre voorvaderen is nog overal zichtbaar in het landschap. Met maar een beetje verbeeldingskracht ben je zo eeuwen terug in de tijden…

 • Maandag 28 december - terugreis

  Het ontbijt serveren wij deze morgen om 8.15 uur en gaat u met die mooie herinneringen aan uw vakantieverblijf weer huiswaarts. De koffiestop is voor eigen rekening. U bent ongeveer 13.00 uur terug bij uw opstapplaats.

Klaar om te reserveren?

Neem contact op!