Appelscha en omgeving zijn in ieder seizoen prachtig om te bezoeken. U kunt er heerlijk wandelen, fietsen en van de bosrijke omgeving genieten. Het grote voordeel van Appelscha is de centrale ligging in het Noorden van het land. Daardoor bent u in de nabijheid van prachtige natuurgebieden zoals het Drents-Friese Wold, gezellige steden met leuke winkels en bijzondere musea zoals Groningen en Assen, diverse attractieparken zoals Sprookjeshof Zuidlaren en Speelstad Oranje en nog veel meer! Hieronder hebben we een beknopt overzicht van de mogelijkheden in de omgeving van Appelscha voor u samengesteld. Wilt u een overzicht van alle activiteiten in en rondom appelscha? Volg dan deze link.

Ligging Appelscha

Een deel van onderstaande locaties is opgenomen in onze vakantiereizen als excursie en een ander deel kunt u op eigen gelegenheid bezoeken. Uiteraard kunnen wij u bij onze receptie meer informatie over deze locaties bieden, zoals fietsroutes en wandelpaden. Klik op één van de onderstaande links. U blijft op onze eigen website.

Sprookjeshof Zuidlaren

Het sprookjespark Zuidlaren is een belevenis op zich. Ieder jaar weten duizenden de weg naar het park te vinden om weer te genieten van een onvergetelijke dag in een mooie wereld van plezier. Dit alles met vele uitbeeldingen van beroemde sprookjes. Ieder jaar komen er weer nieuwe attracties bij.

Vledder

Valt er in Nederland op kunstgebied nog iets te ontdekken? Kun je nog voor verrassingen komen te staan? Het antwoord is “ja” en daarvoor moet u zijn in Vledder. U kunt er wat beleven, u kunt er lachen, u kunt zich er verbazen en u kunt er ook nog wat leren. In het museumcomplex in Vledder zijn ondergebracht: Museum Hedendaagse Grafiek en Glaskunst en Museum Valse Kunst.

Speelstad Oranje

Botsen, kegelen, gezellig op een terrasje zitten, zwieren, zwaaien, fietsen, draaien. In het dorpje Oranje (vlakbij Beilen) staat het grootste attractiepark van Nederland: Speelstad Oranje. Een speelparadijs voor zowel jong als oud. Er is zelf een echte burgermeester aanwezig. Ideaal bij slecht weer.

De waterskibaan Ermerzand

Een waterskibaan is een soort sleeplift waaraan maximaal 7 mensen tegelijk tijd kunnen waterskiën. Een gediplomeerde instructeur helpt de aanwezige beginners op weg. Voor de gevorderde skiër is de mogelijkheid voor slalom, schansspringen. etc. De waterskibaan bevindt zich op het Ermerzand.

Kamp Westerbork

In de tweede oorlog stichten de Nazi’s een doorvoerkamp nabij het Drentse plaatsje Westerbork. Op het voormalig kampterrein bevindt zich het nationaal Monument (de opgebroken rails). Op de voormalige appèlplaats zijn 102.000 stenen geplaatst. Zij symboliseren de gedeporteerden die niet terugkeerden.